YouTube: Πως θα ενεργοποιήσεις τη λειτουργία “Remind Me To Take A Break”

    Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 είδαμε πολλές ανακοινώσεις σχετικά με τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και τις «έξυπνες» λειτουργίες που έρχονται στις υπηρεσίες της εταιρείας. Μία από αυτές…

    take_a_break
    Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018 είδαμε πολλές ανακοινώσεις σχετικά με τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και τις «έξυπνες» λειτουργίες που έρχονται στις υπηρεσίες της εταιρείας. Μία από αυτές είναι και το Remind Me To Take A Break του YouTube. Αποτελεί μέρος της «ψηφιακής ευεξίας» (digital well-being) που επιθυμεί να προσφέρει η Google στους χρήστες των υπηρεσιών της και μόλις πρόσφατα ενεργοποιήθηκε στις αντίστοιχες iOS/Android εφαρμογές, μέσω αναβάθμισης. Η λειτουργία Remind Me To Take A Break (Θύμισέ μου να κάνω διάλειμμα) δημιουργήθηκε για να επαναφέρει το χρήστη στον πραγματικό κόσμο, υπενθυμίζοντάς του να αφήσει για λίγο την οθόνη της συσκευής του, βάζοντας φρένο στο ανεξέλεγκτο binge-watching (συμβαίνει σε όλους, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως). Αν επιθυμείς να την ενεργοποιήσεις, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα:
    • Βεβαιώσου ότι έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση του YouTube
    • Άνοιξε την εφαρμογή και επίλεξε το εικονίδιο Λογαριασμού (Account) του χρήστη
    • Κλικαρε την επιλογή Ρυθμίσεις (iOS) ή Ρυθμίσεις > Γενικά (Android)
    • Κλίκαρε την επιλογή «Θύμισέ μου να κάνω διάλλειμα» (Remind Me To Take A Break)
    • Επίλεξε τη συχνότητα υπενθύμισης με την οποία επιθυμείς να ενημερώνεσαι από την εφαρμογή (από 15 έως 180 λεπτά)
    • Πήγαινε στην αρχική οθόνη και συνέχισε την πλοήγησή σου κανονικά
    Μετά την προγραμματισμένη χρονική διάρκεια, ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη της συσκευής, υπενθυμίζοντάς σου πως πρέπει να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα. Η υπενθύμιση δεν «κλειδώνει» την εφαρμογή, οπότε αν αυτό που παρακολουθείς παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μπορείς να την αγνοήσεις και να συνεχίσεις κανονικά.