Βαριέσαι; Παίξε ένα από τα 7 «κρυφά» παιχνίδια της Google!

    Σου αρέσει να παίζεις αλλά δεν μπορείς να εγκαταστήσεις παιχνίδια στο PC που εργάζεσαι; Κανένα πρόβλημα! Η Google έχει φροντίσει και γι' αυτό, ενσωματώνοντας σε κάποιες από τις δημοφιλέστερες…

    google-snake-game
    Σου αρέσει να παίζεις αλλά δεν μπορείς να εγκαταστήσεις παιχνίδια στο PC που εργάζεσαι; Κανένα πρόβλημα! Η Google έχει φροντίσει και γι' αυτό, ενσωματώνοντας σε κάποιες από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές της, μικρά αλλά εθιστικά παιχνίδια, με τη μορφή «πασχαλινών αυγών» (Easter Eggs). 

    1. Smarty Pins (Google Maps)

    Θεωρείς τον εαυτό σου πολυταξιδεμένο; Έχεις γυρίσει την Ευρώπη και έχεις γνωρίσει τις σημαντικότερες πόλεις της; Έχεις εξερευνήσει τις αφιλόξενες ζούγκλες της Αφρικής; Το Smarty Pins, ένα υπέροχα σχεδιασμένο γεωγραφικό κουίζ, θα σε βάλει στη «θέση» σου. Θα το βρείς στη διεύθυνση smartypins.withgoogle.com και θα κολλήσεις άσχημα! Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τους Χάρτες της Google για να σου υποβάλει ερωτήσεις κάθε είδους, τις οποίες απαντάς τοποθετώντας την γνωστή πινέζα στο σωστό σημείο του χάρτη, ενώ αν δυσκολεύεσαι αρκετά, σου παρέχονται και κάποιες έξυπνες υποδείξεις. Οι δε πόντοι συλλέγονται με τη μορφή «μιλίων».  Χρήσιμο και άκρως εκπαιδευτικό!

    2. Προσομοιωτής πτήσης (Google Earth)

    Μικρός έβλεπες το Top Gun και ονειρευόσουν πως μεγαλώνοντας θα γινόσουν... «Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν». Δεν τα κατάφερες, δεν πειράζει, για αυτό είναι εδώ ο προσομοιωτή πτήσης του Google Earth, ο οποίος σου δίνει τη δυνατότητα να πετάξεις το SR22 ή το F-16 σου σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, ακόμα και πάνω από τη Βόρεια Κορέα, χωρίς να υποβάλλεις σχέδιο πτήσης. Αν μάλιστα ενεργοποιήσεις και τα τρισδιάστατα κτίρια, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πόλεις όπως πχ. το Σαν Φρανσίσκο, σε όλο τους το μεγαλείο. Για να το αποκτήσεις πρόσβαση στον προσομοιωτή, πρέπει να εγακταστήσεις το Google Earth στον υπολογιστή σου (Windows , Mac, Linux) και στη συνέχεια, από το μενού της εφαρμογής και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Εργαλεία», να επιλέξεις το «Εισαγωγή προσομοιωτή πτήσης».

    3. T-Rex (Google Chrome)

    Οι Τυραννόσαυροι δεν εξαφανίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια, ζουν στις οθόνες των υπολογιστών μας, μέσα από το πιο χαριτωμένο και εθιστικό "Easter Egg" της Google, το παιχνίδι T-Rex, το οποίο οφείλει τη δημοτικότητα του σε ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: δεν απαιτεί σύνδεση με το Διαδίκτυο. Πρωταγωνιστή είναι ένας μοναχικός 8-bit Τυραννόσαυρος, ο οποίος πηδάει... κάκτους,  προσπαθώντας παράλληλα να μην τραυματιστεί από τους ενοχλητικούς Πτεροδάκτυλους. Για την αναπαραγωγή του παιχνιδιού δεν έχεις παρά να κλείσεις το Wi-Fi/LAN της συσκευής σου, να ανοίξεις τον Google Chrome και στην οθόνη «Δεν είναι δυνατή η σύνδεση στο Internet» να πατήσεις το Space Bar ή να αγγίξεις την οθόνη του smartphone ή του tablet σου. Προσοχή: είναι άκρως εθιστικό!

    4. Zerg Rush (Google Search)

    Για όσους δεν έχουν παίξει ποτέ το StarCraft, οι Zerg είναι μια φυλή εξωγήινων που μοιάζουν με έντομα, σιχαμερά, κακά έντομα. Το "Zerg Rush" απαιτεί από τον παίκτη να συγκεντρώσει γρήγορα μια μεγάλη ομάδα χαρακτήρων και να τις χρησιμοποιήσει για να συντρίψει τον εχθρό. Γράψε στo Google Search "Zerg Rush" και ένα σμήνος από χαρακτήρες "O" θα εμφανιστεί από όλες τις γωνίες της οθόνης σας. Θα καταστρέψουν τα "Ο" όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης ή θα προλάβεις να τα εξαλείψεις, κάνοντας κλικ σε αυτά με το ποντίκι σου;

    5. Pac-Man (Google Search)

    O Inky, o Pinky, o Blinky και o Clyde σε περιμένουν. Το παιχνίδι αυτό εμφανίστηκε ως Google Doodle στις 21 Μαΐου του 2010, για να γιορτάσει η Google την 30η επέτειο αυτού του απίστευτα δημοφιλούς arcade τίτλου. Οι χρήστες ξετρελάθηκαν και έτσι το μικρό κίτρινο αδηφάγο πλασματάκι που ακούει στο όνομα Pac-Man έμεινε για πάντα στο Google Search. Γράψε "Google PacMan" και είσαι έτοιμος για ατελείωτο "wacka-wacka".

    6. Φιδάκι (Google Search)

    Το Google Doodle για τον εορτασμός του κινεζικού νέου έτους, το 2013, έφερε στις οθόνες μας το κλασικό παιχνίδι Snake, αυτλο που όλοι μάθαμε και αγαπήσαμε μέσα από τα κινητά τηλέφωνα της Nokia. Για να παίξεις, γράψε "Google Snake Game" και κάνε κλικ στο Play.

    7. Breakout (Google Search)

    Το Breakout (Atari, Inc) είναι ένα arcade παιχνίδι του 1972 που αναπτύχθηκε από τον Steve Wozniak και τον Steve Jobs. Οι παίκτες ελέγχουν μία πλατφόρμα, στην οποία αναπηδά μια μπάλα, η οποία με τη σειρά της χτυπάει τουβλάκια στο επάνω μέρος της οθόνης. Τα τουβλάκια εξαφανίζονται στο άγγιγμα της μπάλας και για να περάσεις στο επόμενο επίπεδο πρέπει να καθαρίσεις ολόκληρη την πίστα (σε αυτό βασίστηκε και το γνωστό Arkanoid). Για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό το κλασικό παιχνίδι, δεν έχεις παρά να πληκτρολογήσεις "Atari Breakout" στη μπάρα αναζήτησης του Google Search και... καλό κάψιμο!