PlayStation 4: Ένα πανίσχυρο Media Center στο σαλόνι σου!

    Οι εποχές που το PlayStation αναπαρήγαγε μόνο AVI αρχεία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με την δημοφιλή κονσόλα της Sony να έχει μεταμορφωθεί - εδώ και καιρό - σε ένα ικανότατο Media Center, το οποίο…

    PS4PSVR
    Οι εποχές που το PlayStation αναπαρήγαγε μόνο AVI αρχεία έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με την δημοφιλή κονσόλα της Sony να έχει μεταμορφωθεί - εδώ και καιρό - σε ένα ικανότατο Media Center, το οποίο εκτός από το να στριμάρει περιεχόμενο μέσω Netflix, Plex ή Spotify μπορεί να αναπαράγει ταινίες, φωτογραφίες και μουσική από οποιοδήποτε εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο… αρκεί να γνωρίζεις τον τρόπο. 

    Προετοιμασία του εξωτερικού αποθ. μέσου (HDD, SSD, USB Drive)

    Απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να μπορέσει το PlayStation 4 να διαβάσει τα αρχεία σου, είναι η σωστή διαμόρφωση του εξωτερικού αποθ. μέσου, η οποία οφείλει να γίνει είτε FAT32 είτε σε exFAT φορμά - και όχι σε NTFS, στο οποίο συνήθως έρχεται προδιαμορφωμένο από τον κατασκευαστή. Η διαμόρφωση γίνεται εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα εργαλεία των Windows (Format Utility) και macOS (Disk Utility).

    Αναπαραγωγή βίντεο

    Τo PlayStation 4 μπορεί - μέσω του onboard Media Player - να αναπαράγει MKV, AVI, MP4, MP2 TS αλλά και αρχεία βίντεο 360 μοιρών* με την προϋπόθεση ότι έχουν κωδικοποιηθεί σωστά. Αν για παράδειγμα έχεις ένα MKV αρχείο, ο αλγόριθμος (codec) που χρησιμοποιείται για την αποσυμπίεση του ήχου θα πρέπει να είναι MP3, AAC LC ή AC-3 αλλιώς θα έχεις εικόνα... και τίποτε άλλο. Τα αρχεία θα πρέπει να βρίσκονται σε φάκελο (το όνομα του δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο), προκειμένου να τα «δει» η εφαρμογή. Οι υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων είναι: MKV Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2 Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital) AVI Visual: MPEG4 ASP, H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2 Audio: MP3, AAC LC, AC-3 (Dolby Digital) MP4 Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2 Audio: AAC LC, AC-3 (Dolby Digital) MPEG-2 TS Visual: H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 4.2, MPEG2 Visual Audio: MP2(MPEG2 Audio Layer 2), AAC LC, AC-3 (Dolby Digital) AVCHD: (.m2ts, .mts)

    Aναπαραγωγή εικόνων

    Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το PlayStation 4 μπορεί να διαβάσει αρχεία εικόνων σε JPEG (DCF 2.0/Exif 2.21), BMP και PNG, ενώ υποστηρίζεται και αναπαραγωγή εικόνων από κάμερες 360 μοιρών*.

    Αναπαραγωγή ήχου

    Τα αρχεία θα πρέπει αρχικά να τοποθετηθούν σε φάκελο, ο οποίος θα φέρει την ονομασία Music. Tο PlayStation 4 υποστηρίζει και την αναπαραγωγή Hi-Res αρχείων ήχου (υπό προϋποθέσεις), αξιοποιώντας την τεχνολογία DSEE HX της Sony. Το καλό με τα ηχητικά αρχεία είναι ότι μπορείς να τα αναπαράγεις και κατά τη διάρκεια των αγαπημένων σου video games, μέσω του Quick Menu. Οι υποστηριζόμενοι τύποι αρχείων είναι: FLAC, MP3 και AAC (M4A). *Απαιτείται PlayStation VR