Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Android Oreo (Go edition)!

    Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, η οποία θα έκανε το ντεμπούτο της παράλληλα με το Android O, προσφέροντας…

    Oreo_Go
    Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε μία νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, η οποία θα έκανε το ντεμπούτο της παράλληλα με το Android O, προσφέροντας ένα νέο σύνολο δυνατοτήτων και εφαρμογών στις low-end συσκευές.  Η νέα αυτή έκδοση ονομάστηκε Android Go και τα στοιχεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή είναι τρία: ο «κορμός» του λειτουργικού συστήματος, οι εφαρμογές που τρέχουν σε αυτό και μία νέα έκδοση του Google Play Store. Ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων επιτρέπει σε συσκευές με 1GB RAM ή λιγότερο να προσφέρουν μία ολοκληρώμένη εμπειρία χρήσης, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς του hardware. Tα χαρακτηριστικά και οι εφαρμογές του Android Go έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να περιορίζουν τη χρήση των πόρων του συστήματος (RAM, αποθ. χώρος) και των δεδομένων κινητού δικτύου, με τη βοήθεια ενός νέου ΑΡΙ το οποίο υπολογίζει με ακρίβεια τα εναπομείναντα δεδομένα του πακέτου κάθε χρήστη. Έτσι, οι Android Go συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις αναπτυσσόμενες χώρες, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς προβλήματα, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι των εφαρμογών, η Google έχει δημιουργήσει μία νέα σουίτα με "Go" εκδόσεις, οι οποίες έχουν μικρότερο αποτύπωμα εγκατάστασης (δηλαδή καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στη συσκευή), καταναλώνουν όσο το δυνατόν λιγότερα δεδομένα δικτύου και φυσικά περέχουν πρόσβαση στις δημοφιλέστερες υπηρεσίες της Google. Google Go, Google Assistant Go, Gboard (πληκτρολόγιο με υποστήριξη για 220 λέξεις και emojis), Gmail Go, YouTube Go, Maps Go, Files Go, δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων μέσω σύνδεσης Ρ2Ρ, Google Camera και Chrome με ενσωματωμένο Data Saver, ο οποίος απλοποιεί την εμφάνιση των ιστοσελίδων σε περιπτώσεις «αργών» συνδέσεων... είναι όλα εδώ! Με σύνθημα "Let’s go beyond for the next billion" η Google σκοπεύει να δώσει έμφαση σε εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες για εξοικονόμηση δεδομένων και πόρων, προσκαλώντας τους developers που επιθυμούν να συνεισφέρουν στο "Go" οικοσύστημα να καταθέσουν τις προτάσεις τούς - χτίζοντας τις μελλοντικές κυκλοφορίες του εν λόγω λειτουργικού.

    Nokia 1: Οι μοναδικές δυνατότητες του Android Go στα χέρια σου!

    Το Nokia 1 έκανε το ντεμπούτο τού μαζί με τα εντυπωσιακά Nokia 8 SciroccoNokia 7 Plus και το ξεχωριστό Nokia 8110 4G, κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress 2018. Είναι η πρώτη συσκευή με Android 8.1 Oreo Go Edition, οθόνη 4,5 ιντσών τεχνολογίας IPS, επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο 8GB (με κάρτα microSD έως 128GB), οπίσθια (κύρια) κάμερα με αισθητήρα 5MP LED flash και εμπρόσθια αισθητήρα των 2ΜΡ. Συνδέεεται σε δίκτυα 4G ώστε να προσφέρει ταχύτατα downloads, είναι Dual-SIM για να έχεις δύο αριθμούς σε μια συσκευή, διαθέτει FM ραδιόφωνο για να απολαμβάνεις τους αγαπημένους σου ραδιοφωνικούς σταθμούς και τέλος, σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάζεις το καπάκι με διαφορετικού χρώματος (Xpress-on covers), προσαρμόζοντας την εμφάνισή του στο στυλ και τη διάθεσή σου. Ανακάλυψε το Nokia 1 και τις δυνατότητες του Android Oreo (Go edition) στα καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟ και στο Plaisio.gr!