GPUs για VR gaming και για κάθε βαλάντιο!

    Αυξάνονται και πληθαίνουν οι VR Ready GPUs που κυκλοφορούν στην αγορά και η επιλογή της κατάλληλης κάρτας γραφικών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι χρήστες αναζητούν αντοχή,…

    SH80TiC
    Αυξάνονται και πληθαίνουν οι VR Ready GPUs που κυκλοφορούν στην αγορά και η επιλογή της κατάλληλης κάρτας γραφικών γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς οι περισσότεροι χρήστες αναζητούν αντοχή, σταθερότητα και μοναδικές επιδόσεις στις καλύτερες τιμές της αγοράς.  Δοκιμασμένες και τσεκαρισμένες από εμάς, αυτές είναι οι καλύτερες επιλογές, έτοιμες να στηρίξουν κάθε σύστημα εικονικής πραγματικότητας, (Oculus Rift/HTC Vive) προσφέροντας εντυπωσιακά αποτελέσματα - ξεκινώντας από την πιο οικονομική και καταλήγοντας στην πιο extreme πρόταση.

    Entry-level VR: AMD RX 480

    Για όσους επιθυμούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και θέλουν να αποφύγουν το κόστος μίας ακριβής υλοποίησης, οι κάρτες RX 480 είναι οι πιο προσιτές VR Ready GPUs, με αρχιτεκτονική Polaris (FinFET 14) και υποστήριξη τεχνολογιών DirectX 12, Vulkan, AMD OverdriveAMD FreeSync και AMD LiquidVR - προσφέροντας αυτό που ψάχνεις στην τιμή που θέλεις. Κυκλοφορούν σε εκδόσεις με 4GB & 8GB RAM GDDR5 (προτιμήστε τα 8GB), με τιμή λιανικής από 299,90 €.

    Mid-range VR: NVIDIA GTX 1060

    Από όσες κάρτες γραφικών κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα, η GTX 1060 της NVIDIA έχει αποδειχθεί η καλύτερη πρόταση απόδοσης/τιμής για τη μεσαία κατηγορία, ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις ακόμα και των πιο σύγχρονων VR gaming τίτλων - είτε αυτοί αναπαράγονται στο Rift είτε στο Vive. Με μνήμη GDDR5, υψηλοί χρονισμοί, αρχιτεκτονική Pascal για χαμηλή κατανάλωση και τεχνολογίες 3D Vision, PhysX, NVIDIA G-SYNC, GameStream, ShadowWorks, DirectX 12, Virtual Reality και Ansel, ξεκινάει από τα 344,90 €.  

    VR Enthusiast: NVIDIA GTX 1070

    Η GTX 1070 είναι μία από τις καλύτερες κάρτες γραφικών της NVIDIA, προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις στις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας. Η αγορά μίας 1070 θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το δυσβάσταχτο κόστος των GTX 1080/1080 Ti, χωρίς να θυσιάσεις «πολλά» από άποψη απόδοσης. Mια πρώτης τάξεως VR εμπειρία από μία πρώτης τάξεως Pascal GPU, η οποία θα καλύψει όλα τα «θέλω» σου για τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας λίγο πάνω από τα 500 €.

    "Money is no object" VR: NVIDIA GTX 1080/1080 Ti

    Ας είμαστε ειλικρινείς... Αν τα χρήματα δεν αποτελούσαν εμπόδιο, όλοι, μα όλοι θα έβαζαν στα PC τους μία GeForce GTX 1080 ή 1080 Ti, τις κορυφαίες ναυαρχίδες της αμερικανικής εταιρείας, οι οποίες ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες γραφικών που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά - με εξαίρεση τις ακριβότερες Titan X/Xp - κάρτες που προσφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που αναζητάς σε μία GPU. Οι high-end κάρτες, δυστυχώς, συνοδεύονται και από high-end τιμές, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνουν πάνω από τα 700€ και οι πιο «εξωτικές» διαμορφώσεις (βλ. MSI VGA Geforce GTX 1080 Ti Sea Hawk X 11GB) να αγγίζουν ακόμα και τα 1.099 €. Είναι σίγουρα μια μεγάλη επένδυση αλλά όσον αφορά το VR, πίστεψε μας, είναι και η κορυφαία. Τώρα θα μου πεις, οκ, κάρτα γραφικών βρήκαμε αλλά VR χωρίς Oculus Rift/Oculus Touch ή HTC Vive γίνεται; Δεν γίνεται! Cover Image Courtesy: Bitwit