Φορτιστής: Επίλεξε τον καλύτερο για τα gadget σου

    Το smartphone, το tablet, το smartwatch, το fitness tracker, η action camera και όλα τα άλλα gadget που χρησιμοποιείς έρχονται με το δικό τους φορτιστή και την ακαταστασία που τα συνοδεύει. Τι θα…

    charging-btr
    Το smartphone, το tablet, το smartwatch, το fitness tracker, η action camera και όλα τα άλλα gadget που χρησιμοποιείς έρχονται με το δικό τους φορτιστή και την ακαταστασία που τα συνοδεύει. Τι θα έλεγες να βρούμε αυτό τον ένα φορτιστή που θα φορτίζει όλα τα gadget σου. Αντί να γεμίζεις τα συρτάρια σου, το γραφείο και κομοδίνα με φορτιστές από κάθε είδους gadget που διαθέτεις, το ιδανικό είναι να βρούμε ένα φορτιστή που θα κάνει τη δουλειά για όλους. Αυτό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας μιας και στα καταστήματα Πλαίσιο θα βρεις φορτιστές που πρακτικά μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε σενάριο που αντιμετωπίζεις αυτή τη στιγμή.

    Τι να προσέξω

    Αναζητώντας φορτιστή θα δείτε ότι ουσιαστικά τρία χαρακτηριστικά είναι αυτά που πρέπει να κοιτάξει ο υποψήφιος αγοραστής.

    Τύπος υποδοχής φόρτισης (βύσμα)

    Είτε θα πρέπει ο φορτιστής που θα επιλέξετε να έρχεται με υποδοχή USB ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε ότι καλώδιο φόρτισης διαθέτει το κάθε gadget σας, είτε εφόσον έχει ενσωματωμένο καλώδιο πρέπει να έχει την ίδια απόληξη με αυτή που έχει και το καλώδιο φόρτισης του gadget σας. Για παράδειγμα αν έχετε ένα iPhone θα χρειαστείτε καλώδιο USB σε lightning, σαν το καλώδιο που δίνει η Apple. Αν έχετε κάποιο Android smartphone είτε θα χρησιμοποιεί, όπως η μεγάλη πλειοψηφία καλώδιο USB σε micro USB, είτε αν είναι κάποιο τελευταίο μοντέλο είναι πιθανόν να χρησιμοποιεί καλώδιο USB σε USB Type-C. Εδώ να σημειώσουμε ότι κάποια smartphone υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση. Αν έχεις ένα τέτοιο smartphone, τότε μπορείς απλά να επιλέξεις φορτιστή ασύρματης φόρτισης . Το μοναδικό ίσως πρόβλημα είναι ότι σε περιορίζει στη φόρτιση gadget που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση.

    Volt (V)

    Συνήθως οι συσκευές που φορτίζουν μέσα από θύρα USB υποστηρίζουν τάση 5 Volts. Από την άλλη θα δείτε ότι εκείνες που φορτίζονται γρήγορα υποστηρίζουν και κάπως μεγαλύτερες τάσεις.

    Ampere  (A)

    Μια στάνταρ θύρα USB παράγει ένταση 1 Ampere, αλλά σύγχρονα smartphones και tablets με μεγάλες μπαταρίες ενσωματώνουν τεχνολογίες ταχείας φόρτισης και εκεί θα δείτε ενδείξεις μεγαλύτερες, στα 2,1 Ampere, 2,4 Ampere ακόμα και λίγο επάνω από τα 5 Ampere. Σημειώστε ότι συσκευές που χρειάζονται πολλά Ampere για να φορτίσουν μπορούν να φορτιστούν και με λιγότερα, αλλά θα κάνουν περισσότερο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η φόρτιση τους.

    Εδώ θα βρεις φορτιστή για όλα τα gadget σου

    Με μια ματιά

    Αφού επιλέξεις το φορτιστή με την κατάλληλη απόληξη (βύσμα) με τον παρακάτω πίνακα θα έχεις μια εύκολη και γρήγορη ματιά για το τι θα χρειαστείς, ανάλογα με το τι θα φορτίσεις.