The Working Dead - Προετοιμάσου για επιστροφή στο γραφείο

    Έκανες τις βουτιές σου, τράβηξες τις selfie σου, ήπιες τα mojito σου στα μπαράκια του νησιού και αφού έβαλες τα παιδιά για ύπνο, έκατσες μέχρι τα ξημερώματα στο μπαλκόνι του δωματίου και απόλαυσες την…

    3
    Έκανες τις βουτιές σου, τράβηξες τις selfie σου, ήπιες τα mojito σου στα μπαράκια του νησιού και αφού έβαλες τα παιδιά για ύπνο, έκατσες μέχρι τα ξημερώματα στο μπαλκόνι του δωματίου και απόλαυσες την ανατολή του Ηλίου. Βουνό ή θάλασσα δεν είχε καμία σημασία, σημασία είχε ότι ήσουν εκεί, αραχτός, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς έννοιες… Όμως η καλοκαιρινή άδεια φτάνει στο τέλος της και μόνο στη σκέψη της επιστροφής στο γραφείο σε πιάνει μελαγχολία. Ακόμη και αν λατρεύεις τη δουλειά σου, τώρα είναι εξαιρετικά πιθανό να… μην τη λατρεύεις τόσο, ειδικά αν οι διακοπές σου ήταν σούπερ! Μην πανικοβάλλεσαι! Με λίγη οργάνωση και πολλή θετική σκέψη η επιστροφή σου θα γίνει πολύ πιο ανώδυνη. Ακολούθησε τα παρακάτω tips και η «προσγείωση» στην καθημερινότητα θα γίνει ομαλότερη!

    Ενημέρωσε τους συναδέλφους/πελάτες σου ότι γυρίζεις στο γραφείο

    Επειδή οι περισσότεροι θυμούνται την ημέρα που θα φύγεις αλλά όχι την ημέρα που θα επιστρέψεις, καλό θα ήταν να τους το υπενθυμίσεις, μήπως σε προειδοποιήσουν εγκαίρως για επικείμενο meeting.

    Τακτοποίησε το mailbox, τώρα!

    Είμαστε σίγουροι ότι το inbox σου θα είναι έτοιμο να εκραγεί από τον όγκο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, γεμάτο με εκκρεμότητες που θα έπρεπε να είχαν λυθεί «χθες» αλλά και spam-mails, τα οποία απλά δυσκολεύουν τη διαδικασία εκκαθάρισης. Οπλίσου με υπομονή και ξεκίνα να σβήνεις. Θυμήσου να απενεργοποιήσεις και το μήνυμα «Out Of Office»...

    Κάνε ένα μικρό «ζέσταμα»

    Προσπάθησε να θυμηθείς ποια projects/εργασίες είχες αφήσει σε εκκρεμότητα πριν φύγεις. Επικοινώνησε με κάποιον συνάδελφο και αφού ανταλλάξετε τους απαραίτητους χαιρετισμούς, ρώτησε διακριτικά σε τι στάδιο βρίσκονται. Μπορεί και να έχεις γλυτώσει κανένα «μπαλάκι»… ή να έχεις φορτωθεί ένα άλλο!

    Φόρτισε τις συσκευές σου

    Αναπλήρωσε τις μπαταρίες του smartphone και του power bank γιατί η πρώτη μέρα στο γραφείο θα είναι δύσκολη. Κατά πάσα πιθανότητα το τηλέφωνο δεν θα σταματήσει να χτυπάει, οπότε μην πας στη «μάχη» απροετοίμαστος. Τακτοποίησε και εκείνες τις φωτογραφίες από τις διακοπές γιατί θα θέλεις να τις δείξεις και στους συναδέλφους, πολλές φορές!

    Τακτοποίησε την τσάντα και τα ρούχα σου

    Το πρωινό ξύπνημα θα είναι «άγριο» και εσύ θα θέλεις να ντυθείς βιαστικά, να φτιάξεις καφές και γιατί όχι, να φας κάτι για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Τσέκαρε την τσάντα σου από το βράδυ, βεβαιώσου ότι έχει όσα πράγματα χρειάζεσαι και φρεσκάρισε τα ρούχα που θα φορέσεις.

    Φάε ελαφριά και πέσε για ύπνο νωρίτερα

    Η αλήθεια είναι ότι σιγά σιγά θα πρέπει να επιστρέψεις στο πρόγραμμα σου. Την τελευταία ημέρα της άδειας σου ξύπνα νωρίς το πρωί, γυμνάσου, κάνε δουλειές στο σπίτι ή πήγαινε μία βόλτα αλλά για κανένα λόγο μην αράξεις στον καναπέ. Το σώμα σου πρέπει να κουραστεί, ώστε το βράδυ να κοιμηθείς ευκολότερα. Πιες μπόλικα υγρά και φάε κάτι ελαφρύ, για να μην βαρύνεις τον οργανισμό σου και να έχεις έναν ήρεμο ύπνο.

    Πήγαινε στο γραφείο μια ώρα νωρίτερα

    Αν δεν είσαι πολύ κουρασμένος από το ταξίδι της επιστροφής, πήγαινε στο γραφείο νωρίτερα. Έτσι, θα έχεις λίγο χρόνο να δουλέψεις με ησυχία πριν έρθουν οι συνάδελφοί σου. Ξεκίνα από τα εύκολα. Το μυαλό σου θα ταξιδεύει ακόμα στις παραλίες αλλά το «καμπανάκι» από το πρώτο email θα σε επαναφέρει στην πραγματικότητα. Όπως και να έχει δεν χρειάζεται να σε παίρνει από κάτω! Στην Ελλάδα ζούμε, ο καιρός είναι καλός ακόμα και το φθινόπωρο και δεν είναι τυχαίο ότι μπορείς να απολαμβάνεις τη θάλασσα και τον ήλιο ακόμα και στα μέσα Οκτώβρη τις περισσότερες φορές. Αυτό σημαίνει ότι έχεις αρκετές εβδομάδες, ακόμα και αν βρίσκεσαι στην πόλη, για να απολαύσεις εξόδους με φίλους σε κοντινές παραλίες, βραδιές με μουσική και θέα τη θάλασσα, αλλά και πολλές - πολλές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στην πόλη για αυτήν την εποχή του χρόνου.

    Στα καταστήματα Πλαίσιο θα βρείς την πλουσιότερη γκάμα για σχολικά, είδη γραφείου, desktop, laptop, tablet και αξεσουάρ, ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις το desktop και το laptop σου όπως ακριβώς εσύ θέλεις.