Επιστρέφεις από τις διακοπές; Προσαρμόσου στην καθημερινότητα "αναίμακτα"

    Η στιγμή που θα βάλεις το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού, επιστρέφοντας από τις διακοπές φτάνει. Δεν είναι κάτι που θέλεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σε πάρει από κάτω. Δεν χρειάζεται,…

    1
    Η στιγμή που θα βάλεις το κλειδί στην πόρτα του σπιτιού, επιστρέφοντας από τις διακοπές φτάνει. Δεν είναι κάτι που θέλεις, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να σε πάρει από κάτω. Δεν χρειάζεται, άλλωστε όλες οι ευχάριστες αναμνήσεις, οι μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης θα σε συνοδεύουν ολόκληρο το επόμενο διάστημα. Επιπλέον και επειδή ζούμε στην Ελλάδα, με το καλοκαίρι να διαρκεί συνήθως μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου, δεν θα μείνεις μόνο με όσα πέρασες στις διακοπές σου, αλλά θα συνεχίσεις να περνάς όμορφα για αρκετές ακόμα εβδομάδες (τουλάχιστον). Χαλαρά διήμερα με την παρέα ή το αμόρε, ακόμα και όμορφες βραδινές εξορμήσεις εντός των τειχών της πόλης θα επεκτείνουν το χαλαρό κλίμα και το επόμενο διάστημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η μετάβαση στην καθημερινότητα χωρίς να χαλαστείς και να αποδιοργανωθείς. Επειδή το ψάξαμε καλά, πριν φύγουμε διακοπές, σου έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές που θα κάνουν την επιστροφή και τη μετάβαση στους ρυθμούς της… πόλης ομαλή.

    Ποτέ την Κυριακή!

    Επίστρεψε είτε στο μέσο της εβδομάδας, μια απλή καθημερινή ημέρα, είτε νωρίς το Σάββατο. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις το μποτιλιάρισμα στις εισόδους της πόλης και κατ’ επέκταση χαμένο χρόνο, αλλά και χαλασμένη διάθεση. Επιπλέον, ό,τι και αν διαπιστώσεις ότι χρειάζεσαι, από είδη πρώτης ανάγκης, μέχρι τρόφιμα, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και έτσι δεν θα προβληματιστείς καθόλου. Σε κάθε περίπτωση επίστρεψε τουλάχιστον δύο ημέρες πριν την ημέρα που τελειώνει η άδεια σου. Έτσι θα προσαρμοστείς καλύτερα και δεν θα ξυπνήσεις το ένα πρωί στο νησί ή το χωριό και το άλλο με ξυπνητήρι για το γραφείο!

    Ξεφόρτωσε αμέσως, μην περιμένεις

    Ξέρω μόλις το διάβασες κουράστηκες, σκέψου όμως πως αν δεν ξεφορτώσεις άμεσα όλες τις αποσκευές σου από το αυτοκίνητο ή τη μηχανή βλέπω να πηγαινοέρχονται… βόλτα μαζί σου για αρκετές ημέρες ακόμα. Όπως και να έχει, ξεφορτώνοντας άμεσα τις αποσκευές σου, δεν έχεις μόνο ελεύθερο το αυτοκίνητο ή τη μηχανή για την επόμενη εξόρμηση, έχεις ξεγνοιάσει από κάτι που πρέπει να γίνει, θα το είχες συνέχεια στο μυαλό σου και θα σου χάλαγε τη διάθεση.

    Θυμήσου το Wi-Fi

    Φεύγοντας για μερικές ημέρες από το σπίτι – λίγες ή περισσότερες – συνηθίζουμε να αφήνουμε στην πρίζα μόνο το ψυγείο – ή και τίποτα - μιας και με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε οικονομία στην κατανάλωση αλλά και ασφάλεια από κάποιο πιθανό βραχυκύκλωμα. Επιστρέφοντας δεν θα πρέπει να ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις και πάλι το modem-router σου επιτρέποντας έτσι στις συσκευές σου να χρησιμοποιούν το Wi-Fi του σπιτιού αντί για τα πολύτιμα data σου.

    Βάλε πλυντήριο τώρα!

    Μην περιμένεις να μαζέψεις ένα βουνό από ρούχα. Από τις διακοπές επέστρεψες με ρούχα, εσώρουχα, μαγιό, πετσέτες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο τα οποία είναι έτοιμα για πλύσιμο. Ακόμα και αν δεν είναι όλα για πλύσιμο – κάτι σχετικά απίθανο – τις επόμενες ώρες θα γίνουν «βουνό». Γέμισε τον κάδο του πλυντηρίου και ξεκίνησε το πλύσιμο. Σε λίγες ώρες θα απολαμβάνεις φρεσκοπλυμένα μοσχοβολιστά ρούχα που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα είσαι έτοιμος για οποιαδήποτε έξοδο χωρίς να ψάχνεις τι θα φορέσεις.

     Φόρτισε όλες τις συσκευές σου

    Επιστρέφοντας από ημέρες χαλάρωσης είναι λογικό συσκευές που χρησιμοποιείς ακόμα και σε καθημερινή βάση να είναι είτε με άδεια μπαταρία είτε με μισοφορτισμένη. Αφού τακτοποιήσεις τα ρούχα σου, βάλε στις πρίζες το smartphone, το tablet, το laptop, τη φωτογραφική μηχανή σου, ακόμα και την action camera. Έτσι λίγες ώρες μετά την επιστροφή σου όλες οι συσκευές σου θα είναι «μάχιμες» και πάλι για κάθε νέα σου εξόρμηση, ακόμα και για καθημερινές σου ανάγκες.

    Βάλε σε σειρά καλώδια και φορτιστές

    Είτε στις διακοπές σου ήσουν light απλά και μόνο με το smartphone σου είτε είσαι gadgetάκιας όπως εμείς εδώ και μετέφερες tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, action cam, drone και φορητή κονσόλα για ευχάριστο χρόνο gaming, μαζί σου είχες φορτιστές, καλώδια, powerbanks, αντάπτορες, ακουστικά και πιθανόν αρκετά αξεσουάρ ακόμα όπως αδιάβροχες θήκες και Bluetooth ηχεία. Όλα αυτά αν δεν τα ταχτοποιήσεις το συντομότερο δυνατό, τότε ο Σεπτέμβρης θα σε βρει να αναρωτιέσαι που είναι το καλώδιο που φορτίζει την κάμερα και που έχει ξεπέσουν τα ακουστικά για το MP3 player. Ξεκίνησε από τους φορτιστές, ξεχώρισέ τους και βαλ’ τους στο συρτάρι που τους κρατάς συνήθως και στη συνέχεια ξεχώρισε τα καλώδια και τους αντάπτορες. Έτσι, θα έχεις μείνει απλά με τις συσκευές ή τα μεγαλύτερα αξεσουάρ που θα χρειαστεί είτε να αποθηκεύσεις είτε να τα έχεις άμεσα διαθέσιμα για επόμενες εξορμήσεις.

    Τα eshop είναι… φίλοι σου

    Έχεις επιστρέψει, χαλαρωμένος ή κουρασμένος, σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχεις κουράγιο να βγεις στην αγορά για ψώνια, ούτε καν για τα απολύτως απαραίτητα. Τα eshop είναι «φίλοι» σου, οπότε δεν χρειάζεται να χαλάσεις χρόνο περιμένοντας στην ουρά του ταμείου ή να ψάχνεις για χώρο στάθμευσης. Από την οθόνη του desktop, του laptop, του tablet ή ακόμα και του smartphone σου έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις τα ψώνια της εβδομάδας, ρούχα, παπούτσια ακόμα και την επόμενη μεγάλη τηλεόραση για το σαλόνι σου. Θυμήσου ότι παραγγέλνοντας από το plaisio.gr την επόμενη εργάσιμη θα παραλάβεις στο χώρο σου χωρίς να κουνήσεις ούτε το δαχτυλάκι σου!

    Βαλε ένα καλοκαιρινό background στις συσκευές σου

    Για να συνεχίσεις να είσαι σε mood διακοπών επίλεξε μια από τις φωτογραφίες που τράβηξες στις διακοπές σου και όρισέ την ως background στο laptop στο tablet ή και στο smartphone σου. Έτσι, κάθε φορά που θα ρίχνεις μια κλεφτή ματιά ευχάριστες αναμνήσεις θα σε πλημυρίζουν. Ακόμα καλύτερα μπορείς να ξεχωρίσεις τις καλύτερες φωτογραφίες σου και να τις αλλάζεις κάθε λίγες ημέρες.

    Στα καταστήματα Πλαίσιο θα βρείς την πλουσιότερη γκάμα για σχολικά, είδη γραφείου, desktop, laptop, tablet και αξεσουάρ, ενώ πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις το desktop και το laptop σου όπως ακριβώς εσύ θέλεις.