Επεξεργασία εικόνας στο iOS; Αυτές είναι οι 4 εφαρμογές που χρειάζεσαι!

    Ακόμα και στο iOS 11, τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας της Apple δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών.  Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τις…

    iOS_IE
    Ακόμα και στο iOS 11, τα ενσωματωμένα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας της Apple δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των χρηστών.  Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τις δυνατότητες των νέων εξελιγμένων καμερών που υπάρχουν στα iPhone, τότε η ανάγκη για μία πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας/φωτογραφίας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα κάποιες από αυτές διατίθενται εντελώς δωρεάν.

    Affinity Photo (Serif Labs)

    Η εφαρμογή Affinity Photo μοιράζεται (σχεδόν) το ίδιο DNA με την ομώνυμη σουίτα επεξεργασίας γραφικών, η οποία κυκλοφόρησε πριν από τρία χρόνια στο macOS και χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η καλύτερη εναλλακτική του Adobe Photoshop. Αξιοποιεί πλήρως την υπολογιστική ισχύ που διαθέτουν τα σύγχρονα iPads (iPad Pro, Air 2 και iPad 2017) και αυτή τη στιγμή είναι ίσως η κορυφαία εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας/φωτογραφίας για το οικοσύστημα του iOS. Προσφέρει "desktop-class" εμπειρία χρήσης και διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία επιλογής/διαχείρισης, παραμετροποιημένα ειδικά για οθόνες αφής, μεταφέροντας στο ακέραιο τα δημιουργικά χαρακτηριστικά της κανονικής σουίτας. Το Affinity Photo κοστολογείται στα 21,99€, ωστόσο οι δυνατότητές του δικαιολογούν μέχρι και το τελευταίο σεντ.

    Snapseed (Google)

    Η Snapseed είναι η μόνη δωρεάν εφαρμογή στο App Store που διαθέτει καμπύλες προσαρμογής και διόρθωσης (Curves Adjustment), όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούμε στο Photoshop. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με τη χρήση τους, η εφαρμογή ενσωματώνει πληθώρα εργαλείων και φίλτρων που συναντάμε σε όλες τις σοβαρές εφαρμογές επεξεργασίας εικόνων/φωτογραφιών και τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα, μέσα από ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον χρήσης και ένα απλό σύρσιμο του δακτύλου. Επίσης, σου παρέχει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις και να αποθηκεύσεις δικά σου φίλτρα (για μελλοντική χρήση) ή για διαμοίραση με άλλους χρήστες της εφαρμογής.

    VSCO (Visual Supply Company)

    Ανάλογα με τον τύπο επεξεργασίας που θέλεις να κάνεις στο τηλέφωνό σου, η VSCO ενδέχεται να είναι η τέλεια εφαρμογή για τις ανάγκες σου. Και αυτό γιατί εκτός από εξελιγμένους αλγόριθμους για τη διαχείριση της φωτεινότητας και των χρωμάτων, θυμίζει έντονα την εφαρμογή του Instagram, με ένα ιδιαίτερα φιλικό και μοντέρνο περιβάλλον διαχείρισης και ένα ευρύ φάσμα εργαλείων επεξεργασίας, προσφέροντας από λεπτά στιλιστικά «τσιμπήματα» μέχρι εκτεταμένη διαχείριση σκιών και αντανακλάσεων. Παράλληλα προσφέρει μια πραγματικά ελκυστική γκάμα φίλτρων, με αρκετές δωρεάν επιλογές αλλά και "in-app" αγορές για τους πιο απαιτητικούς. Οι φωτογραφίες μπορούν να αποθηκευτούν σε βιβλιοθήκη ή να προωθηθούν σε γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

    Pixelmator (Pixelmator Team)

    Όπως και η Affinity Photo, η εφαρμογή αυτή αποτελεί την iOS έκδοση του πολύ γνωστού και διακεκριμένου προγράμματος επεξεργασίας εικόνας Pixelmator, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από δέκα περίπου χρόνια για macOS. Ακολουθεί το ίδιο μοντέλο, προσαρμόζοντας τα εργαλεία της κανονικής έκδοσης σε ένα παραμετροποιημένο περιβάλλον για οθόνες αφής και ενώ δεν είναι το ίδιο ισχυρή με την Affinity Photo, ενσωματώνει ένα εξαιρετικό σύνολο εργαλείων, καθώς και μία ολοκληρωμένη εφαρμογή ζωγραφικής - συμβατή με iPad και iPhone συσκευές. Υποστηρίζει λειτουργία drag-and-drop για τη μεταφορά αρχείων σε περιβάλλον iOS 11, καθώς και υποστήριξη για τα αρχεία εικόνας υψηλής απόδοσης HEIF της Apple. Δεν θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας και το αντίτιμο των 5,49€ θεωρείται ιδιαίτερα χαμηλό για τις δυνατότητες που προσφέρει.