Android 101: 6+1 λιγότερο γνωστά αλλά χρήσιμα Google Apps!

    Οι περισσότερες Android εφαρμογές της Google έχουν (συνήθως) παγκόσμια απήχηση. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές δεν απολαμβάνουν την πρωτόγνωρη αυτή «αίγλη», είτε γιατί κυκλοφόρησαν σε ανύποπτο χρόνο είτε…

    GD_Apps_MainLFM
    Οι περισσότερες Android εφαρμογές της Google έχουν (συνήθως) παγκόσμια απήχηση. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές δεν απολαμβάνουν την πρωτόγνωρη αυτή «αίγλη», είτε γιατί κυκλοφόρησαν σε ανύποπτο χρόνο είτε γιατί η κυκλοφορία τους δεν επηρεάζει σημαντικά το οικοσύστημα της αμερικανικής εταιρείας. Τα εφτά Google Android Apps που θα δεις παρακάτω είναι αρκετά χρήσιμα, εύχρηστα και πάνω από όλα δωρεάν, ενώ παράλληλα μπορούν να διεκδικήσουν επάξια τη θέση κάποιων άλλων μεγαλύτερων - ίσως και βαρύτερων - εφαρμογών.

    Science Journal

    Η εφαρμογή Science Journal είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους φοιτητές του επιστημονικού κλάδου ή για όσους ενδιαφέρονται γενικά για τις επιστήμες. Σε βοηθά να παρακολουθείς τις μετρήσεις που λαμβάνονται από τους ενσωματωμένους αισθητήρες του smartphone σου, ενώ παράλληλα σου δίνει δυνατότητα να τη συνδέσεις με εξωτερικές συσκευές, για τη διεξαγωγή πειραμάτων. Επιπλέον, μπορείς πολύ εύκολα να ενσωματώσεις τα στοιχεία αυτά σε φωτογραφίες που έχεις τραβήξει. Η Google έχει ανεβάσει αρκετά πειράματα που μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια της εφαρμογής, για να σου δώσει ιδέες και να ξεκινήσεις τα δικά σου πειράματα.

    Ιnbox

    Η εφαρμογή Gmail σίγουρα δεν σου είναι άγνωστη, καθώς βρίσκεται προεγκατεστημένη στα περισσότερα Android smartphones. Yπάρχει όμως και μια άλλη εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εν ονόματι Inbox, η οποία δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεσαι ευκολότερα τα μηνύματα του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου. Διαθέτει μια αρκετά ξεχωριστή ροή εργασίας (σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές) και σου επιτρέπει να γκρουπάρεις παρόμοια μηνύματα σε «δέσμες» για να τα διαχειρίζεσαι μαζικά. Τέλος τα βαρετά τικαρίσματα και οι ενοχλητικές υπενθυμίσεις, αφού όλα γίνονται με ένα απλό swipe. Μπορείς επίσης να «αναβάλεις» (snooze) συγκεκριμένα μηνύματα και ειδοποιήσεις, αφαιρώντας τά προσωρινά από το mailbox και εμφανίζοντάς τα αργότερα. Καλό;

    Files Go

    Η εφαρμογή Files Go κυκλοφόρησε από την Google στα τέλη του 2017. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου, την αποτελεσματικότερη αναζήτηση αρχείων και τη διαμοίραση τους. Αφού εγκατασταθεί, σαρώνει τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, κάνοντας προτάσεις για την εξάλειψη ανεπιθύμητων φωτογραφιών και βίντεο, την αφαίρεση εφαρμογών από την προσωρινή μνήμη και τη διαγραφή μεγάλων αρχείων. Αν πάλι θέλεις να δημιουργήσεις και αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων στο cloud, κανένα πρόβλημα. Το κάνει και αυτό!

    PhotoScan

    Η εφαρμογή PhotoScan σε βοηθάει να ψηφιοποιήσεις παλιές φωτογραφίες με γρήγορο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τραβήξεις αρκετά και υπό διαφορετική γωνία πλάνα της ίδιας φωτογραφίας. Στη συνέχεια η εφαρμογή θα τα συρράψει, αφαιρώντας τη λάμψη και βελτιώνοντας την ποιότητα των χρωμάτων, ενώ τα τελικά αρχεία μπορούν να επεξεργαστούν, να αποθηκευτούν και να οργανωθούν με τη βοήθεια της εφαρμογή Google Photos.

    Google Arts and Culture

    Το Google Arts and Culture είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σου επιτρέπει να δείς εκθέματα και συλλογές επιμελημένες από εμπειρογνώμονες του είδους, μέσα από 1200+ διεθνή μουσεία - τα οποία αν θέλεις μπορείς ακόμα και να επισκεφτείς με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας (υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Google Cardboard). Μπορείς να επισκεφτείς ιστορικά μνημεία ή να αναζητήσεις έργα τέχνης ανά κατηγορία/καλλιτέχνη και να αποθηκεύσεις τα αγαπημένα σου σε μια ψηφιάκη «προσωπική» συλλογή.

    Google Trips

    Όπως φανερώνει και το όνομα της, η εφαρμογή Google Trips  δημιουργήθηκε για να σε διευκολύνει με τα ταξίδια σου, οργανώνοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, προτείνοντας μάλιστα και ανάλογες on-demand υπηρεσίες. Καλοτάξιδη!

    Datally

    Την Datally την αφήσαμε τελευταία, καθώς για αυτή τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουμε κάνει και μία εκτενέστερη παρουσίαση. Εϊναι μία σχετικά νέα λύση, η οποία υπόσχεται καλύτερη διαχείριση στην κατανάλωση δεδομένων, με μείωση που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 30% της συνολικής κατανάλωσης. Μόλις εγκατασταθεί, αρχίζει να καταγράφει τη χρήση των δεδομένων σου, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού χρήσης, των τάσεων σε βάθος χρόνου και την καυανάλωση ανά εφαρμογή. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να μπλοκάρεις διεργασίες που τρέχουν στο παρασκήνιο - καταναλώνοντας δεδομένα - αποφεύγοντας έτσι την ανεξέλεγκτη κατανάλωση και την ενδεχόμενη υπερχρέωση. Αν υπάρχουν Wi-Fi δίκτυα στην εμβέλεια της συσκευής, το Datally σε ειδοποιεί για αυτά και σου παρέχει αξιολογήσεις άλλων χρηστών, προκειμένου να αποφύγεις τις «φτωχές» συνδέσεις.