Τα eSports ως αγώνισμα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024;

    Η μεγάλη απήχηση των eSports σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γεγονός και σύμφωνα πληροφορίες του Associated Press γίνονται ήδη συζητήσεις για προσθήκη τους στα Ολυμπιακά αθλήματα το 2024. Οι Ολυμπιακοί…

    Η μεγάλη απήχηση των eSports σε παγκόσμιο επίπεδο είναι γεγονός και σύμφωνα πληροφορίες του Associated Press γίνονται ήδη συζητήσεις για προσθήκη τους στα Ολυμπιακά αθλήματα το 2024. Οι Ολυμπιακοί αγώνες το 2024 θα διεξαχθούν στο Παρίσι και ο Tony Estanguet, της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων μιλώντας στο Associated Press δήλωσε ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για να κατανοήσουν καλύτερα τη διαδικασία των παιχνιδιών και να εξετάσουν τη δυνατότητα να τα ενσωματώσουν ως αγώνισμα. Μάλιστα στις δηλώσεις του ανέφερε ότι πρέπει να εξετάσουν τα eSports μιας και η νεολαία δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτά και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι μόλις στους περασμένους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο, τα eSports έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους, όχι όμως ως αγώνισμα που είχε ως στόχο την ανάδειξη νικητή και την απονομή μεταλλίου, αλλά ως επίδειξη.
    Προφανώς σε αυτές τις συζητήσεις έχει συμβάλει το γεγονός ότι πρωταθλήματα δημοφιλών παιχνιδιών όπως το Legue of Legends, το Dota 2, το Counter Strike: Global Offensive και αρκετά ακόμα ξεσηκώνουν τους gamers και γεμίζεις μεγάλες αίθουσες και αρένες με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να τα παρακολουθήσουν, όπως το πρωτάθλημα που διοργάνωσαν τα καταστήματα Πλαίσιο στις 2 Ιουλίου 2017. Ας κάνουμε λίγο υπομονή, μάλλον ήρθε ο καιρός που στους Ολυμπιακούς αγώνες θα στήνονται και ψηφιακές πίστες και την αρχή φαίνεται ότι θα κάνουν οι Γάλλοι στο Παρίσι το 2024.