Τελευταία άρθρα

NBA 2K eLeague: Ο πρώτος επαγγελματικός eSports όμιλος

Το 2018, το ΝΒΑ θα συνεργαστεί με την Take-Two (υπεύθυνη για την ανάπτυξη της σειράς NBA2K) για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού eSports πρωταθλήματος. 

Και θεωρείται πρωτοποριακό γιατί οι eSports ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό - για πρώτη φορά στα χρονικά - θα ανήκουν στις πραγματικές ομάδες του ΝΒΑ (κάτι σαν eKnicks, eBulls κα.) και θα συναγωνίζονται η μία την άλλη συστηματικά, σε εθνικό επίπεδο, με τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη.

Το πρωτάθλημα NBA 2K eLeague θα ξεκινήσει με την δημιουργία 8-12 ομάδων, οι οποίες θα αποτελούνται από πέντε παίκτες, με στόχο να δημιουργηθούν συνολικά 30 ομάδες, όσες και οι ομάδες του κανονικού Pro League των ΗΠΑ.

Ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι για το πρωτάθλημα αυτό δεν απαιτείται καν η φυσική παρουσία των παικτών, δεδομένου ότι το Διαδίκτυο σε αυτό το κομμάτι παρέχει πλέον τεράστια ευελιξία, ενώ οι μεταγραφές και η αναζήτηση νέων ταλέντων θα είναι ευκολότερη από ποτέ.

Κάθε παίκτης θα συμμετέχει με το προσωπικό του "custom avatar" και όπως είναι φυσικό, θα αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό.

Πηγή