E3 2017: Όλα όσα είδαμε στη συνέντευξη τύπου της Microsoft

    Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 @ 09:10 - Η συνέντευξη τύπου της Microsoft ολοκληρώθηκε και το Plaisio Blog ήταν παρόν παρακολουθώντας από κοντά όλα όσα ανακοινώθηκαν, τόσο το νέο Xbox One X, όσο και τους…

    Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 @ 09:10 - Η συνέντευξη τύπου της Microsoft ολοκληρώθηκε και το Plaisio Blog ήταν παρόν παρακολουθώντας από κοντά όλα όσα ανακοινώθηκαν, τόσο το νέο Xbox One X, όσο και τους τίτλους, αποκλειστικούς ή όχι.

    Αυτό είναι το Xbox One X

    Το περιμένουμε εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και σήμερα τα ξημερώματα η Microsoft στη συνέντευξη τύπου της έκανε την αποκάλυψη του Xbox One X, όπως πλέον ονομάζεται το Project Scorpio. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά από το νέο "θηριάκι" της Microsoft είχαν διαρρεύσει και στη συνέντευξη τύπου επιβεβαιώθηκαν. Το Xbox One X έρχεται με οκταπύρηνη custom CPU χρονισμένη στα 2,3GHz η οποία αποδίδει συνολικά 6 TFLOPS και συνοδεύεται από 12GB μνήμης τύπου GDDR5. Στα θετικά ότι το μέγεθος όχι μόνο δεν μεγάλωσε, αλλά μειώθηκε, μιας και όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε είναι το μικρότερο Xbox One σε μέγεθος, ακόμα μικρότερο και από το Xbox One S. [gallery link="file" ids="13606,13608,13610,13612,13616,13618,13620,13622,13624"]

    Xbox One X: Τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας και backwards compatibility

    Το Xbox One X ανακοινώθηκε πλέον επίσημα και η Microsoft μας έλυσε όλες τις απορίες. Αποκάλυψε ημερομηνία κυκλοφορίας, τιμή διάθεσης και αν θα είναι οι παλαιότεροι τίτλοι του Xbox 360 συμβατοί. Η διάθεση του Xbox One X θα ξεκινήσει σε όλες τις αγορές στις 7 Νοεμβρίου 2017, οπότε πλέον είμαστε λίγους μήνες πριν το πιάσουμε στα χέρια μας. Η τιμή διάθεσης του είναι τα 499 δολάρια στις ΗΠΑ και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τα 499 ευρώ στις Ευρωπαϊκές αγορές. Όσον αφορά την προς τα πίσω συμβατότητα, οι τίτλοι που έχουν κυκλοφορήσει για Xbox One, Xbox One S θα τρέχουν κανονικά και στο Xbox One X. Όσον αφορά το χαρακτηριστικά της προς τα πίσω συμβατότητας (backwards compatibility) με τίτλους του Xbox 360, όπως συμβαίνει για τα Xbox One και Xbox One S, θα λειτουργήσει και στο Xbox One X κάποια στιγμή προς το τέλος του 2017, λίγο μετά το επίσημο λανσάρισμα.

    Forza Motorsport 7: Έρχεται τον Οκτώβριο

    Ένας από του καλύτερους racing τίτλους εκεί έξω είναι το Forza Motorsport και τα ξημερώματα σήμερα η Microsoft στη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Forza Motorsport 7. Η ανακοίνωση του Forza Motorsport 7 έγινε και μαζί είδαμε και το νέο cover car του τίτλου, την ολόφρεσκια Porsche 911 GT2 RS, κάτι που τόνισε η Microsoft, μαζί με τον μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που θα περιλαμβάνει ο τίτλος. Έγινε λόγος για 700 αυτοκίνητα, κάτι που θα περιμένουμε ευχάριστα.
    Το video που ακολουθεί από το Forza Motorsport 7 δείχνει πλάνα από το παιχνίδι σε 4K ανάλυση στα 60 fps και μας δείχνει τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο Xbox One X μιας και εκεί θα εκμεταλλεύεται πλήρως τις hardware δυνατότητες του. Φυσικά το Forza Motorsport 7 θα είναι διαθέσιμο όχι μόνο για το Xbox One X αλλά και τα Xbox One S, Xbox One και βέβαια Windows 10, ενώ θα το δούμε στα ράφια των καταστημάτων στις 3 Οκτωβρίου.

    Crackdown 3: Επιτέλους έρχεται και ο Terry Crews παρουσιάζει το trailer

    Πρώτη φορά είχαμε δει στην Ε3 2014 ένα trailer του Crackdown 3 το οποίο ήταν CGI και από τότε είχαμε δει κάποια στιγμή και ένα gameplay demo. Φέτος η ανακοίνωση έγινε δια στόματος ... Terry Crews για τον αποκλειστικό τίτλο του Xbox. Η ανακοίνωση έγινε, o Terry Crews είναι ο Captain Jaxon και και περιμένουμε το Crackdown 3 στις 7 Νοεμβρίου 2017 για Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Windows 10 αλλά και στο Xbox Anywhere. Δείτε το trailer

    Sea of Thieves: Ο αποκλειστικός τίτλους του Xbox με δέκα λεπτά gameplay video

    Στη συνέντευξη τύπου της Microsoft είδαμε τον επερχόμενο τίτλο της Rare, το Sea of Thieves με ένα αρκετά μεγάλο σε διάρκεια gameplay video και μάθαμε πότε θα το δούμε. Το gameplay video του Sea of Thieves που είδαμε μας παρουσιάζει τέσσερις πειρατές οι οποίοι ψάχνουν για κρυμμένους θησαυρούς. Το παιχνίδι το περιμένουμε στις αρχές του επόμενου έτους, είναι αποκλειστικό του Xbox και θα το δούμε για Xbox One, Xbox One S, Xbox One X, Windows 10 και ως Xbox Play Anywhere. Δείτε το gameplay video.

    Ανακοινώθηκε το Assassin’s Creed Origins

    Στη συνέντευξη τύπου της Microsoft έγινε και η αποκάλυψη του νέου Assassin's Creed το οποίο όπως είχε διαρρεύσει μας έχει τίτλο Origins και μας μεταφέρει στην αρχαία Αίγυπτο.
    Στην παρουσίαση είδαμε ένα πρώτο gameplay video το οποίο έτρεχε σε 4K ανάλυση στο νέο Xbox One X και θα ομολογήσουμε ότι το Assassin's Creed Origins μας άφησε ... με το στόμα ανοικτό. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει 27 Οκτωβρίου 2017 για όλα τα Xbox One, το PlayStation 4 και παρακάτω μπορείτε να δείτε τόσο το video όσο και τις του παιχνιδιού που θα κυκλοφορήσουν. Δεν χρειάζεται να γράψουμε άλλα, δείτε το video.

    Το Minecraft ανανεώνεται

    Εδώ και αρκετό καιρό οι φήμες ήθελαν το Minecraft να ενοποιεί όλες τις εκδόσεις του online, κάτι που τελικά ανακοίνωσε σήμερα ξημερώματα η Microsoft για το δημοφιλές παιχνίδι. Πλέον όλες οι εκδόσεις του ενοποιούνται και υποστηρίζουν μεταξύ τους cross play. Αυτή η κίνηση επηρεάζει τις εκδόσεις του Minecraft για Xbox One, Windows 10, iOS, Android και Nintendo Switch, εκτός από εκείνη για το PlayStation 4. Μέσα στο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί η ενοποίηση, ενώ επιπλέον το φθινόπωρο θα έρθει μαζί και το Super Duper Graphics Pack, το οποίο κρίνοντας από το όνομα του, κυρίως όμως από όσα ανέφερε η Microsoft, θα φέρει σημαντική ανανέωση στο κομμάτι των γραφικών για το Minecraft. Θα δούμε αναβαθμισμένα textures, σκιές και εφέ νερού, καλύτερο φωτισμό και βέβαια υποστήριξη ανάλυσης 4K.
    Δείτε το video από την ανακοίνωση.

    Ο zombie apocalypse τίτλος State of Decay 2, αποκλειστικά για Xbox

    Τα πρώτα πλάνα από το State of Decay 2, του zombie apocalypse τίτλου ο οποίος θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Xbox, είδαμε στη συνέντευξη τύπου της Microsoft. Το State of Decay 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στην άνοιξη του 2018, είναι δημιουργίας της Undead labs και τα πλάνα που είδαμε από το event της Microsoft, έτρεχαν σε ένα Xbox One X, επιλέγοντας να μας δείξει τόσο τον ανοικτό κόσμο που προσφέρει το παιχνίδι, όσο όμως και το σκληρό σενάριο του. Δείτε το video από την παρουσίαση: